Волонтери Државне лутрије Србије придружили се акцији „Наш Београд”

03.06.2015.

Ведар дух, оптимизам и солидарност обележили су акцију "Наш Београд" која је одржана у суботу, 30. маја када је 150 волонтера из великих компанија учинило нешто лепо за своје суграђане. На седам локација у Београду, волонтери су садили цвеће, уређивали дворишта, кречили, осликавали зидове и дружили се са суграђанима из угрожених социјалних група.

Волонтери Државне лутрије Србије, заједно са колегама из Социете Генерале банке, садили су цвеће и осликавали двориште дневног боравка организације Креативно едукативни центар за ментално недовољно развијене особе. Ово је била прилика да кроз корпоративно волонтирање запослени поклоне своје време, знање и вештине за добробит других људи и заједнице, на обострано задовољство.

"Наш Београд&лдqуо;, који је ове године одржан седми пут, до сада је укључио 30 компанија, ангажовао преко 2.500 запослених да ураде нешто добро за свој град и директно утицао на побољшање квалитета живота за преко 7.000 људи и деце.

Компаније које су се ове године одазвале акцији и охрабриле своје запослене да волонтирају су Државна лутрија Србије, Банца Интеса, Ерсте Банк, Цоца-Цола Хеллениц, КПМГ, Социете Генерале Србија, Вип мобиле, Репресент Цоммуницатионс, Делта Холдинг, и ГлаxоСмитхКлине.

У оквиру Нашег Београда запослени су волонтирали у Удружењу "Живимо заједно", О.ш. за заштиту вида "Драган Ковачевић", Креативно едукативном центру, Дому за децу без родитељског старања "Јован Јовановић Змај&лдqуо;, О.ш. "Душан Дугалић", Специјалној школи за децу ометену у развоју, Геронтолошком центру Бежанијска коса, О.ш. "Влада Аксентијевић&лдqуо;,О.ш. "Скадарлија", Удружењу "Простор" и Удружењу &лдqуо;Наша кућа".

Волонтерски дан Наш Београд одржава се у организацији Форума за одговорно пословање и Смарт колектива, уз подршку компанија чланица Форума и УСАИД-а.

Акција је реализована у сарадњи са  партнерима: Београдским фестивалом цвећа, Регионалним волонтерским центром, ГМ Оптимистом, Кухињом на точковима и Удружењем Простор.

Више о акцији "Наш Београд&лдqуо; на ФБ страници Форума за одговорно пословање: хттпс://www.фацебоок.цом/одговорно.пословање

 

Детектовали смо стару верзију интернет претраживача која није подржана.

Молимо вас да инсталирате последњу верзију интернет претраживача: